Az alábbiakban egy hasznos kis kódot szeretnék bemutatni amivel egy YouTube videó ID-hez tartozó videó címét és kicsit kibővítve akár még több információját is le tudjuk kérni.

Kezdjük ott, hogy nekem személy szerint szükségem volt egy PHP kódra ami a videó azonosítójából képes lekérni egy adott YouTube videó címét a sulirádiós oldalon. Videó azonosító (ID) az az ami a videók linkjében a ?v= rész után van, pl.:  https://www.youtube.com/watch?v=<span style="background-color: yellow;">bLSykBO2YFg</span>

Tehát ha van egy honlapunk, vagy webes appunk amiben YouTube videók találhatóak meg (sok videó), mondjuk adatbázisban vagy akárhol, és kulturáltan ki szeretnénk őket rakni valami menübe vagy hasonlóba, vagy esetleg egyszerre megjeleníteni őket és szükség van információra az adott videóról akkor hasznos lehet ez a kis kód.

Na de lássuk is miről van szó!

[prism field=kod language=php]

És akkor a kód értelmezése. Az $id változó szabadon változtatható a kívánt videó azonosítójára, vagy akár ebbe rögtön el is tárolhatjuk az esetleges MySQL lekérdezésből visszakapott videó id-t.
Ez után a YouTube oldaláról lekéri az adott videóhoz tartozó ÖSSZES információt amit nyersen a $get változóban tárol el, majd tömbösíti, ebből már használható adat lesz a $video_info tömbös változóban, tehát a $video_info[‘#akármi#’]-ban az akármi helyére beírva bármilyen információ le lehet kérni.

Van is itt pár példa, rögtön a címmel, feltöltő nevével, valamint a megtekintésekkel. (<br> tagok a sortörésre direkt nincsenek, hogy ne legyen bonyolítva a példa)

Szóval röviden ennyi is lenne, remélem tudtam azoknak segíteni akiknek esetleg ilyesmire lenne szükségük.