Már fél hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy Huawei Ascend G7 telefonnak, melyről elmondhatom, hogy minden várakozásomat felülmúlta és ez az első olyan telefonom amit tényleg szeretek és imádok használni, viszont félve vettem meg, ugyanis kétségeim voltak az 5,5 colos képernyőméret miatt, de mint kiderült feleslegesen. De kezdjük az elejéről!

Karácsonykor volt 2 éve, hogy egy Samsung Galaxy Core Plus telefont koptattam amivel több probléma is volt, annak ellenére, hogy az is egy jó telefon, de sok-sok hibája van. Sajnos már az akksi haldoklott, az Android bődületesen lassan zakatolt rajta, SIM-et nem mindig ismerte fel, hívásokat sokszor nem jelzett, egy szóval bőven volt már vele baj, ahhoz képest, hogy az első 1 évét hiba nélkül teljesítette, utána kezdtek el ezek a hibák előjönni, na de gondoljunk csak bele, ki vett már akkor is 2 évre telefont? Még sokat egy évre se. Így a telefont nem szidnám mert egyszerűen nem erre tervezték. Sajnos.

Eljött hát, hogy váltsak. 60 ezret szerettem volna rászánni eleinte, de rá kellett jönnöm, hogy az igényeimnek ennyiért nem fogok jó telefont találni, ugyanis a több mint egy napos akkumulátoridő, nem akadozó rendszer és úgy összességében egy jó telefon. Sajnos a nagyobb gyártók modellei között (Samsung, Sony, LG, HTC, stb. ) nem nagyon találtam megfelelőt. Valahogy úgy éreztem, hogy ennyiért csak lehet jobb. Persze a kínai szinte névtelen telefonok ennyiért tudnak durva specifikációt, de mégis csak egy olyan telefon lenne a jó, ami mögött áll azért egy kisebb-nagyobb cég, így aztán barátnőm telefonja alapján elkezdtem nézegetni Huawei-eket és meg kell mondjam nagyon jó ár-érték arányú telefon a legtöbb.

Kezdetnek egy P8 Lite-ot néztem ki, de az akkumulátorideje eltántorított és gyorsan fel is hagytam a nézegetésével és aztán csak egyik reggel mint derült égből a villámcsapás találtam rá a G7-re.

2 GB RAM? HD IPS kijelző? 16GB tárhely? SD bővíthetőség? 4G LTE? 70 ezerért? MIVAN???

Ja és egy 5,5 inches kijelző. Itt tűnt el a mosoly a számról. Nem érdekel különösebben ez a Pixel Per Inch dolog meg hasonlók, inkább csak szimplán a mérettel volt bajom…

Egy kézzel meg se lehet normálisan fogni biztos. Zsebembe bele se fér majd. Ormótlan lesz és rettenetes lesz használni.

Ezen kételyek ellenére mégis ezt választottam azzal az okkal, hogy inkább szenvedek azzal, hogy nagy a telefon, mint hogy azzal, hogy veszek egy másikat ami akad, kevés a RAM és hasonlók. Aztán pár napnyi izgalom után meghozta a futár és csak örülni tudok annak, hogy képes voltam bevállalni ezt a méretet.

Azért egy kézzel nem érünk át mindenhova
Azért egy kézzel nem érünk át mindenhova

Maga a telefon is akadás nélkül fut és átlagos használattal is bír 2 napot, ha alig használom még akár hármat is. A kijelző pedig… te jó isten… én soha nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom imádni, hogy ekkora. Nem ormótlan, nem nehéz használni, sőt, nekem nagyon tetszik hogy mindent lehet látni, nincs baj azzal hogy nem fér ki valami normálisan és nyomorognak a szövegek a kijelzőn és gyönyörűek az IPS panel színei, akárcsak a betekintési szögei is. Így aztán csak pozitív véleményen van erről a telefonról, mert szerintem hihetetlen hogy ennyi pénzért mit kaphat az ember más telefonokhoz viszonyítva. Persze biztos van ennyiért ennél jobb hardverű telefon vagy hasonló, de itt annyira egybe van az egész telefon: fém ház, nem recseg, nem ropog, jól néz ki, egy közepes hardver, akadásmentes szoftver és egy telefonhoz képest jó kamera. Mindez 70 ezer forintért.

Ha esetleg valaki gondolkozik akár ennek a telefonnak akár egy bármilyen más telefonnak a megvásárlásán, de ilyen kételyei vannak, hogy nagy lesz a kijelző és hasonlók, az gyorsan felejtse el. Nekem közepes méretű a kezem és gond nélkül használom és mint írtam élmény így használni a telefont.