Már lassan átkeresztelhetnénk a blogot, a “Mad Max crackek kálváriája” névre, ugyanis ez már a harmadik cikk ebben a témában és már én is nagyon unom, de úgy érzem hogy muszáj beszámoljak róla, hátha esetleg valakinek segíthet a poszt. Viszont most vázolnám a MadMax-hez kijött crackek tényállását.

FIGYELEM: Jelenleg 2015. október 20-adikát írunk, így lehet, hogy egy hét múlva már egyáltalán nem lesz a dolog aktuális, de kitudja.

A helyzet a következő: a MadMax-hez, mint játékhoz 3DM crack jött ki először. Játékokhoz készült crackekről annyit kell tudni, hogy sokszor több is létezik más-más készítőktől. Csak, hogy mondjak egy példát, szerintem aki crackelgetett letöltött játékokat a SKIDROW mappával már biztos találkozott. SKIDROW crackek is léteznek, ahogy jelenlegi példánkban 3DM crackek is, attól függ ki készítette az adott cracket.

Legjobb tudomásom szerint és hosszas Redditezés után kiderült, hogy a játékhoz 3DM és SKIDROW crack is készült. Én többről nem tudok. Viszont a SKIDROW változat egy az egyben ugyanaz, mint a 3DM. Reddit szerint.

Ezt félretéve viszont drágalátos SKRIDROW-ék oldala, a legirritálóbb oldalak közé tartozik. Én aláírom, hogy valamiből meg kell élni, de ez már undorító és idegesítő, hogy ha csak kattintasz vagy mozdítasz az egeren reklámokat dobál be. Király. Fél percbe tartott rányomnom az oldalon a letöltés linkjére, mert közben vagy 5 darab hirdetés ugrott elő, jobbnál jobb és nagyon kecsegtető ajánlatokkal.

Persze használhatnék AdBlockot, de én ilyen mazochista állat vagyok. Végre rányomtam a letöltő linkre. REKLÁM! Reklám utána várnád, hogy bedobja, erre bejön még egy. Én itt feladtam a harcot. Lehet velem volt a baj, vagy csak ez az egy crack a megtestesítője a szent grállnak, hogy megpróbáltatások sorozatán kell átesned, hogy aztán letölts egy pár megás állományt, de nekem még nem fejlett ennyire az idegrendszerem. 3DM-ék oldala meg kínai krix-krax amiből még a Google Fordító sem ért sokat és ott is bajos a letöltögetés.

Maradt a torrentezés. Pillanatok alatt lejött a legújabb, V2-es crack. Hurrá! Ja mégsem. Nem indul el. Jéé, van már V3 is. Ez sem.

Instant idegbaj.

Redditen utánanéztem mi lehet a probléma. Rendszergazdaként kell futtatni az előző cikkben leírt Pekingi, ismétlem PEKINGI időzónába állítani a gépet. Mi köze van Mad Maxnek Pekinghez? Fogjuk rá a crackre.

Elindult a játék – örömtánc a gép előtt. 

Király! Jól fut, szép is, nem bugzik, végre ért valamit az áldozatos munkám. Első küldetés után boldogan rányomok a Tab-ra, hogy megnézzem a térképet, hogy miből is élünk.

A játék kifagy.

Itt kezdtem eljutni arra az ingerületi pontra amikor már legszívesebben a elátkoznám az egészet úgy ahogy van a kínai crackerekkel és azokkal az idiótákkal akik egymás után berakott 120 reklámból akarnak pénzt szerezni.

Aztán eszembe jut, hogy magamat kéne átkoznom és szidnom mert nem vagyok pénzt kiadni egy olyan játékért ami miatt képes vagyok ennyit szenvedni és ha megvettem volna valószínűleg már egy napja játszanék mert mire leszedtem a huszonakárhány GB-nyi adatot meg elszórakoztam a crackel már kitudja hol járnék, de miért is működne a dolog???

Nyugodjunk meg! Reddit a barátunk biztos előjött másnak is a probléma.

Itt kezdtem el úgy érezni magam, hogy nem is egy játék crackelési folyamatában vagyok benne, hanem sokkal inkább egy vallási szertartásban ami a bolygók együttállására és a mágikus időzónák erejét hívja segítségül a pénzenergia küldésére. De komolyan!

Olyanokat írtak, hogy már-már égnek állt a hajam. Hogy állítsd Pekingire az időt, aztán a töltőképernyőnél Moszkvaira. Wat? Minek?
Aztán írta az egyik gyerek, hogy neki úgy lett jó, hogy elment egy adott helyre a térképen és utána bejött neki a térkép. Ez szép és jó, de térkép nélkül honnan tudjam, hogy merre vagyok, pláne, hogy akkor hova is menjek? És ugyanezt a problémát felvetette más is, amire egy okos ember annyit válaszolt, hogy Tabbal nyisd meg a térképet. Még szerencse, hogy az baj, hogy nem lehet megnyitni.

Több okosságot nem írok, de voltak még hasonló dolgok és valamiért nagy részét én ki is próbáltam, mert még mindig nagyon érdekel a játék, viszont bátran állíthatom, hogy felesleges hinni ennek a sok hülyeségnek. Nem fog mást csinálni egy játék, attól, hogy te közben esőtáncot jársz a gép előtt és lótuszülésben próbálsz meg kézen állni.

Mindösszesen egyetlen választ találtam a problémára, amiben hiszek, hogy a megoldást rejtheti, hogy a legtöbbeknek AMD-vel jött elő a hiba és nekik is Win8.1-en ami nálam stimmel. Ez alatt pedig volt aki írta, hogy 10-et felrakva már nem volt ilyen problémája, úgyhogy én ebben reménykedek, hacsak nem jön újabb crack amitől talán jobb lesz.

Viszont ne higgye senki azt, hogy most rögtön lefrissítek Windows 10-re. Tervben van, de még pár hét mire lelkileg összeszedem magam hogy telepítgessek és konfiguráljak mindent vissza.

Úgyhogy ez a jövő zenéje. Sárgulok az irigységtől azokkal szemben akiknek működik a crackelt változat és együtt tudok érezni azokkal akinek szintén nem, de türelmes vagyok és úgy gondolom megéri várni rá, hogy jobb legyen a helyzet. Végülis anno GTA V-nél is hasonló volt a helyzet és mára tök jól megoldották a hibákat!