Ki ez, mi ez? Wikipédia szerint egy szlovéniai emberke aki ilyen, hát nem tudom pontosan ez a fajta zene hova sorolható.

Ha nekem kéne jellemeznem valahova, a jazz, elektronikus zene, hip-hop közé sorolnám. De sokan beszélnek erről a jive nevű dologról, nemtom, hogy most ez is műfaj-e, vagy micsoda, de egyenlőre nem jöttem rá pontosan milyen műfaj is ez. A számok adatainál is Hip-Hop van műfajként, de annak se lehet teljesen mondani.

Na de miért jön ez most ide? Már régebb óta ismerem zenéit, de körülbelül egy hónapja bármiféle inditattatás nélkül fogtam magam és leszedtem az összes számát, jó részét hála istennek FLAC-ban és elkezdtem hallgatni őket és rettenetesen megtetszettek. Nem tudom megmondani miért. Nagyon jól van masterelve, tehát úgy szólnak a számok, ahogy azokat én szeretem. Ezt leginkább úgy tudnám jellemezni, hogy nincs agyonkompresszálva és szép magasa van és eléggé durva mélyei amiket szintén nagyon szeretek. Főleg amik ezekben a számokban vannak. De maga a hangszerelés és a számokban lévő dallam és ritmus is nagyon el van szerintem találva. Elég pár számát meghallgatni egyszer és megragad benned a dallama. Legalábbis velem konkrétan ez volt.

Másik nagyon nagy pozitívum nálam a hangosítás miatt, hogy nagyon jól lehet használni hangrendszer beállítására is, arról nem is beszélve, hogy nem egyszer fordul elő,hogy se ilyen úgymond “csalogató” zene sincs, se pedig olyan ami az adott műsor után szólhatna. Tehát hacsak nem márc. 15-i, vagy okt. 23-i műsort kell hangosítanom, akkor Gramatik számok szólnak már általában előtte, közben, utána, attól függ. Már szórakozok ezekkel a számokkal egy ideje de egyszer nem volt rá panasz, hogy nem tetszik, milyen szám ez, stb. Könnyű, nyugis zene amiben mégis van dallam és ritmus. Alább linkelek egy YouTube videót amiben össze van szedve tőle pár szám. A videó indexképe már sok mindent elárul 😀