A honlap HTTP sütiket használ a megfelelő működés érdekében.
jomagam

Üdvözöllek, Hahn Róbert vagyok!

Hogyan keveredtél ide és mi is ez az oldal?

Ez a robi2.hu, az én személyes weboldalam, mondhatni blogom. Itt próbálom meg publikálni azokat a tartalmakat melyek akár számomra, akár azok számára akik velem kapcsolatban vannak fontosak lehetnek. Ezen felül ahogy szabadidőm engedi próbálok bejegyzéseket írni különféle témákban.

Ha érdekel hogy ki vagyok és mivel foglalkozom, görgess lejjebb!

Miket

Programozás

Nagyjából 6 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a PHP-val, majd 3 éve tanultam meg az érettségire C#-ban programozni. Azóta egyre jobban ásom magam bele a nyelve és az objektum orientált programozás rejtelmeibe.

Weblapkészítés

Először weboldalt a FrontPage programban készítettem. Ezen keresztül tanultam meg a HTML és a CSS nyelvet, azóta pedig több sikeres projektet sikerült megvalósítani.

Hangtechnika

Nagyjából 13 éves koromban keltette fel érdeklődésemet a hangtechnika. Akkor még helyi ünnepségeken és iskolai rendezvényeken, de 2 és fél éve már intenzíven több rendezvényen és fesztiválon is sikerül megfordulni.

Fotó, videó

Hobbi szinten fotózok és videózok. Jelenleg egy Canon EOS 600D géppel és néhány objektívvel néha napján készítek fotókat, vagy videókat. Régebben YouTube-on is aktívan sikerült tevékenykednem.

Érdekelnek a kreálmányok?

A weboldal Extra menüpontjában és az IVA Media honlapján a Referenciáknál megtalálhatsz mindent!

ivaloading

IVA MEDIA

2011-ben ROBI 2 Stúdió néven kezdtem - akkor még egyedül - videókat készíteni YouTube-ra. Azóta barátaimmal kiegészülve készítjük a videókat, de immár IVA Media néven. Eleinte játékokról és főleg a Minecraftról készítettünk kisfilmeket, oktatóvideókat. Ekkoriban az általunk üzemeltetett R2Craft az ország top 10 szervere között volt, naponta több száz játékos fordult meg a szerverekkel és a videók több tízezres nézettséggel rendelkeztek.

Azóta idő és kedv hiányában ritkán vannak videók és az akkori nézőtábor jó részét el is veszítettük.De egy nagyon szép elmék maradt ez az időszak és videókat mind a mai napig próbálunk készíteni amikor időnk és kedvünk engedi.

Legutóbbi bejegyzések

Hot

Milyen színű winyót vegyek?

Nem egy szakszerű megfogalmazás lett ez a cím és nem is egy szakszerű okfejtésnek szánom ezt a cikket. Szeretném tisztába tenni azok fejében a kérdést, akik nincsenek tisztában a Western Digital termékszínezésével, hogy nehogy rossz döntést hozzanak.

Read more
New

24, 25, 30 fps? Filmeknél király, játékoknál miért nem?

Talán a motion blur miatt? Az alábbiakban egy külföldi cikket szeretnék magyarul leírni. Nem fordítani csak a tartalmát magyarul leírni, hogy érthető legyen nagyobb közösség számára is. Eredeti cikk: https://www.quora.com/Why-do-movies-look-smooth-at-24-fps-but-video-games-look-terrible-at-24-fps-Is-it-because-of-motion-blur-If-yes-how-does-that-affect-video-games-vis-%C3%A0-vis-movies A mozgóképgyártás hajnalán még 16 képkocka másodpercenként volt az alsó limit, ugyanis ennyi képkocka már megfelelően…

Read more