Az egész internet azzal van tele, hogy jön a dislike funkció Facebookon. Hihetetlen jó, csak épp senki se tudja miért.

Legalábbis szerintem nem sok értelme van a dolognak, pláne úgy, hogy nem egy tartalomgyártó oldalról van szó, ala YouTube, hogy magát a felhasználó által készített produktumot értékelik a többiek, hanem csak egy életeseményt, egy hangulatot, saját magáról egy selfie-t, vagy a nyaralást, de még sorolhatnám. Mind-mind nagyrészt személyes információ és élmény amit megosztunk az oldalon és én szerintem felesleges erre a nem tetszik gomb. Mert gondoljunk csak bele, hogy kirakjuk, hogy leérettségiztünk, megszületett a harmadik gyerek, vagy épp új kocsink lett.

Másokkal szeretnénk megosztani örömünket, akkor nem akarjuk, hogy azt pár dislike-kal a nullává tegyék egyenlővé.

Legalábbis én így gondolkozok. Engem nem érintene pozitívan az, hogyha ezekre negatív dolgok jönnének. Ugyanúgy nem tetszik YouTube-on sem, de ott az egy másik kategória.

Persze lehet, hogy rendesen megcsinálják és nem lesz ott minden poszt alatt vagy fene tudja, igazából már maga a bejelentés úgy, hogy szinte semmi infó nem jött róla már akkora port kavart, hogy bele se merek gondolni mi lesz itt még. Én mindenesetre nem támogatom az ötletet, hogyha a gomb mindenhova odakerül, viszont ha szelektáltan, vagy valami okos módszerrel, még el is tudom fogadni, de abban a formában ahogy én leírtam szerintem egyáltalán nem. Pláne, hogy Zuckerberg egyszer nyilatkozott hogy azért nem akarnak dislike gombot mert nem illene bele az oldalba amivel nagyon is igaza volt és nem értem most mi történt.

Na de mindegy is, majd a jövő eldönti. Igazából csodálkozok rajta, hogy én is képes voltam egy pár soros bejelentés/nyilatkozat miatt írogatni, de ennyit jelent a hype.