Több videót is láttam már a nem régiben megjelent MadMaxről, de leginkább HErBY videói voltak azok amik miatt nagyon megkedveltem már úgy a játékot, hogy játszani se játszottam vele, így eldöntöttem, hogy nekem ki kell ezt próbálnom. Egyetlen bökkenő volt csak:

Azért nem akárhogy néz ki a játék!

Tény és való, hogy nem a grafika miatt (kéne, hogy) játszunk egy játékkal, mert hiába néz ki szépen ha amúgy nincs benne tartalom és nem köt le. Nos a videókból engem tartalomra és játékmenetre már elsőre megfogott, de leginkább az autó. Én általában azokat a játékokat szeretem amiben lehet azért autóval menni. Persze vannak kivételek, de valahogy engem azzal lehet megfogni. Meg azzal, hogy valami Open World. Ez a kettő megvan akkor ha maga a játék rossz, általában még akkor is le tudnak kötni azok a játékok amik ennek a 2 feltételnek megfelelnek. Főként ez miatt a 2 “elvárás” miatt imádom a GTA V-öt és a Far Cry-t is. De az autózáson kívüli részek is nagyon megtetszettek, úgyhogy teljesen felhypeoltam magamnak a játékot és szerintem a látottak alapján okkal. Nem egy videóját néztem meg, HErBY-nek. Végignéztem a MadMax-es sorozatát, ami azért pár óra legalább. Szóval tudtam mire számítsak, milyen is lesz.

Egy aggodalmam volt csupán…

Ahogy ez a játék kinéz szerintem nem a saját gépemen fogok vele játszani. A GTA V-nél is áldozatot kellett hoznom a játszató FPS és a grafika oltárán, ugyanis levéve nagyon már nem nézett ki úgy mint amit azért elvárnék tőle, feljebb rakva meg nem volt meg a 60FPS amire én allergiás vagyok, úgyhogy azzal szenvedtem ilyen szempontból eleget, annak ellenére, hogy imádom azt a játékot és annak ellenére, hogy akadozgatott, el voltam ájulva az optimalizálásától. Akkor a Mad Max-re mit mondjak?

Tény, hogy nem egy várost kell lerenderelnie, hanem a pusztát és a szinte semmit, de azért rengeteg effekt, árnyék, tükröződés, stb található meg a játékban amihez akkor is kell gép. Persze a trollok jöhetnek, hogy

itt még a kocsik grafikája is szar, mert nem tudták megcsinálni hogy csillogjon a festésük ezért rozsdássá csinálták.

Tény és való, hogy más részletességi szinttel bír a két játék és társadalmilag elítélendő őket egy helyen hasonlítani, de szerintem optimalizálás szempontjából a MadMax is megérdemli az elismerést mert az én gépemen FullHD felbontásban, High (nem ultra, nem próbáltam, nem is érdekel) fix 60FPS-sel megy (VSync). Szerintem ez bőven jó és mondhatni tökéletes. Akinek meg 120 FPS kell ultrán az meg így járt.

Teljesen pozitívan csalódtam a kezdeti aggályaim ellenére és ha ilyen jól folytatja a játék, a kedvenceim közé fogom sorolni és ajánlani fogom bárkinek akivel beszélek róla, mert érdemes arra, hogy egy helyen legyen említve neves játékokkal (cod és társai), mert kevés olyan AAA kategórájú játék készül manapság ami tud ennyire különleges, egyedi és érdekes lenni, annak ellenére, hogy rengeteg más játék elemeit hasznosítja újra!

BMW-ken is ilyen felni kéne hogy legyen!
BMW-ken is ilyen felni kéne hogy legyen!